Fordomme

Fordom nr. 6
Six Sigma kvæler kreativitet

Six Sigma kvæler kreativitet?………………………………FORKERT!

Det er sandt at Six Sigma sætter struktur og dermed kan virke begrænsende. Men systemer og struktur er kun en begrænsning af kreativitet, der hvor man tillader det at blive en begrænsning….
Grundlæggende er det med Six Sigma som med børneopdragelse… Det kræver trygge rammer for at ungerne føler sig trygge og dermed kan bruge deres energi på at være legende og kreative….

Design for six sigma (DFSS) og selve DMAIC metoden giver trygge rammer i hele udviklings fasen og produktions forløbet. De sikrer indsamlingen af input fra alle interessenter og at alle får mulighed for at blive hørt, hvilket fremmer forståelse og accept af forandringer.

Alle sten bliver vendt…Alle step i processerne bliver hørt..

Faktisk FJERNER man begrænsninger for design kreativiteten ved at dokumentere, hvad der rent faktisk kan lade sig gøre på det eksisterende udstyr, så man fra første færd kan rette sin kreativitet imod udstyr, der faktisk kan klare opgaven, eller straks være klar over at ens nye ide, kræver fremskaffelse af nyt produktions udstyr.… Alternativet er jo oftest at når ens design uventet ude I produktionen møder begrænsningerne, så må man acceptere yderligere begrænsninger på ens design dikteret af eksisterende forhold, fordi man så sent ikke har mulighed for at fremskaffe et andet udstyr, som kan håndtere ens kreative design.

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK