Velkommen

ERFA gruppens tilbliven og historie per september 2009

Ved Peter de Place Rimmen og Lars Ladefoged Holm

ERFA gruppen opstående:

D. 1 November 2001 afholdt Force Instituttet en spændende Six Sigma Konference på Sjælland.

Blandt en gruppe af deltagerne var der et stort fælles ønske om at arbejde videre med Six Sigma området, og der opstod under frokosten en interesse for at mødes og sparre sammen omkring vore erfaringer om Six Sigma i en form for ERFA gruppe.

Peter de Place Rimmen blev en slags tov-holder for at sætte dette i værk, og blev kontaktet af FORCE om at oprette en sådan ERFA gruppe i deres regi. Da en sådan ERFA gruppe under FORCE ville indebære betaling af FORCE for at administrere ERFA gruppen, og for løbende af “Levere varen” på ERFA gruppens møder, var denne udformning ikke tiltalende for de potentielle deltagere, som foretrak den mere oprindelige udgave af en ERFA gruppe, hvor alle deltagere bidrager ligeligt til at holde gruppen kørende og skabe indhold i møderne.

I forbindelse med en FAST Temadag den 20 febr. 2002 på hotel Marienlyst i Vedbæk mødtes en hel del af de “medsammensvorne” igen og nu var der lavet et oplæg til en ERFA Six Sigma gruppe under vingerne af FAST, som blev behandlet på FAST generalforsamlingen.
Her blev vores regelsæt for deltagere besluttet og tilknytningen til FAST etableret.
En god men også stormfuld fødsel på grund af det kraftige snevejr, der for de af os blandt stifterne der var jyder, var ved at lukke os inde på “Djævleøen”.
Faktisk blev Carsten fra Grundfos så forsinket pga. lufthavns lukning, at han næsten missede sin BB certificering dagen efter.

Til stede på dagen for ERFA gruppens stiftelse, var følgende personer. (Kan ikke garantere at listen er komplet… så var du der, og er ikke med på listen.. så giv lyd):

Ane Storm GE Moneybank; Peter de Place Rimmen Vestas; Carsten Overgaard Grundfos; Trine Kvist Novo Nordisk; Ole Rindum B&O, Lars Ladefoged Holm Siemens Mobile;  ………….

Mødeaktivitet.

Gruppen har siden oprettelsen levet et godt liv, med mere eller mindre aktivitet hen over årene.

Generelt har der været afholdt ca 3 årlige møder med alt fra 5 til 20 deltagere på møderne. Per september 2009 er vi nået op på 26 møder.
Møderne er gået på skift til de deltagende virksomheder, og vi har fået mangt en interessant rundvisning.

Af referaterne kan man se, at der har været perioder hvor der måtte ruskes op i medlemmerne for at sikre en levende ERFA gruppe, men også at der har været mange møder hvor emnerne nemt blev fundet, og fremlagt af gruppens medlemmer, samt diskussionerne været værdifulde.

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK