ARRANGEMENTER

Dato: 28. oktober 2009

AFLYST Smagstests, Sensorik og Forsøgsplanlægning

Sensometri

Sensometri defineres som “the scientific area that applies mathematical and statistical methods to problems from sensory and consumer science”. Det er et tværfagligt felt, der de sidste par årtier er vokset frem af den øgede interesse både forskningsmæssigt og industrielt for “Sensory and Consumer Science” altså målinger på produkter ved hjælp af mennesker. Kort sagt produceres der inden for feltet tonsvis af data på mange forskellige former, som gør det til et spændende område at bevæge sig ind i som anvendt statistiker. Internationale konferencer med fokus på hhv. sensorik og sensometri tog sin begyndelse i 1992 og der eksisterer nu adskillige af slagsen med “Pangborn Symposierne” som den største med i størrelsordenen 800 deltagere hvert andet år.

Vil du:

  1. Vide hvad sensometri er?
  2. Blive bedre til at sikre kvalitet?
  3. Se og måske deltage i et sensometri eksperiment?
  4. Lære hvordan man analyserer data?
  5. Lære lidt om, hvordan man udnytter ideerne i forsøgsplanlægning til at planlægge sin dataopsamling optimalt?

Så er temadagen noget for dig. Hvordan sikrer man at vandet og vinen smager som det skal? Hvordan udnytter man forsøgsplanlægning til at spare penge og få et sikrere resultat? Og hvordan sikrer man i det hele taget kvaliteten af sine produkter? På denne temadag tager vi udgangspunkt i sensometrien – det vil sige analyse af sensoriske (smag/lugt/tekstur) data.

Temadagen er både relevant for dem, der ikke ved noget om sensometri, men har lyst til at blive bedre til at måle kvalitet og se nogle eksempler fra industrien og for dem, der ved noget om sensometri og gerne vil stifte bekendtskab med nogle flere metoder og anvendelser.

Indbydelse PDF

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK